top of page

                                               Persoonsgerichte Psychotherapie

INZICHTGEVENDE PSYCHOTHERAPIE 
Inzichtgevende psychotherapie biedt de mogelijkheid om meer aandacht te richten op onderliggende gevoelens, behoeften en verlangens, alsook meer zicht te krijgen op innerlijke tegenstellingen die aanleiding geven tot problemen, waardoor klachten verminderen en ander gedrag mogelijk wordt. Meer helderheid in patronen in de omgang met uzelf of met anderen. Dit kan u helpen om het begrip over uzelf, anderen en de wereld te veranderen. 
Het is belangrijk te realiseren dat inzichtgevende psychotherapie geen snelle oplossing bied; het is een proces dat gedijt bij een langer durende verdiepende samenwerking waarbij inzet en samenwerking van zowel patient als therapeut van noodzaak zijn.  Maar bij afronding van psychotherapie, wordt vaak duidelijk dat kleine veranderingen ten opzichte van -zelf- ondermijnende gedragingen en omgaan met gevoelens van verdriet, angst en pijn, grote veranderingen in iemands leven kunnen brengen.


STEUNENDE STRUCTURERENDE PSYCHOTHERAPIE
Bij steunend-structurerende psychotherapie zijn we vooral bezig manieren te vinden om de lasten van de problemen te verlichten en herhaling te voorkomen.

bottom of page